Kako deluje Share'ngo?

1. Prijava je hitra in enostavna

Registracija je hitra in preprosta. Prenesite si Share'ngo aplikacijo, vnesite potrebne podatke. Slikajte vozniško dovoljenje ter počakajte nekaj sekund da sistem opravi avtomatsko verifikacijo dokumentov. Nato vnesite kreditno kartico (lahko tudi predplačniško) kupite paket dobrodošlice po ceni 5 € in in pridobite kar 10€ bonusa. Nato lahko Share'ngo že začnete uporabljati.

2. Rezervirajte in odpeljite

Z našo aplikacijo za iOS in Android lahko najbližje vozilo poiščete na zemljevidu, ga izberite ter rezervirate s klikom na gumb Rezervacija. Vozilo je nato za vas brezplačno rezervirano 15 minut, rezervacijo pa lahko seveda tudi podaljšate. Ko ste pri vozilu, ga preporsto z aplikacijo odklenete in obrnete ključ ali pa pritisnete gumb START.

3. Preprosta in zabavna vožnja!

Vožnja s Share'ngo električnimi avtomobili je res enostavna in zabavna. V floti imate na voljo več različnih tipov vozil, katere izbirate glede na vaše potrebe vožnje.
V aplikaciji boste za vsako vozilo videli vse potrebne podatke: cena, domet in lokacija.

4. Odpravite se (skoraj) kamorkoli

S Share'ngo vozili se lahko odpeljete (skoraj) kamorkoli, lahko vozite tudi zunaj našega operativnega območja, vendar pa morate vožnjo končati v območju delovanja. Vožnja na območjih za pešce in pasovih za avtobuse ni dovoljena. Če greste lahko z vozilom na avtocesto ali hitro cesto preverite kar v aplikaciji.

5. Brezplačno parkirajte, kjerkoli želite

Vozila lahko parkirate na naslednjih parkiriščih:

  • Vsa javna parkirišča Mestne občine Ljubljana (CONA 1, CONA 2, CONA 3), ki niso za rampo.
  • Privat parkirišča (stanovanjska naselja, nakupovalna središča…), ki niso za rampo. (Dovoljeno parkiranje za rampo je izjemoma na brezplačnih parkiriščih, kjer se rampa ob izhodu avtomatsko odpre.)

Vozil ni dovoljeno parkirati na:

  • Javnih parkirnih mestih na katerih je označeno da je parkirno mesto namenjeno za CAR SHARING.
  • Javna polnilna mesta, če vozilo ni priklopljeno in če ni označen čas prihoda
  • Parkirišča, ki so za rampo in se le ta ne odpre avtomatsko ob izhodu.
  • Garažne in podzemne hiše
  • Modra cona
  • Rumena cona
  • Cona za stanovalce

Parkiranje in polnjenje:

  • uporabnik lahko vozilo pusti na javnem polnilnem mestu le če vozilo priklopi, aktivira polnilnico s kartico, ki je v vozilu ter označi čas prihoda z uro, ki je tudi v vozilu.

Če se ob najemu vozila srečate z obvestilom o prekršku, ga pustite v vozilu.

6. Preprost način plačevanja, plačate le takrat, ko uporabljate vozilo

V aplikaciji na zavihku ''Denarnica'' lahko preverite, koliko voženj ste opravili in koliko ste plačali. Tu lahko kupite tudi pakete, ki najbolj ustrezajo vašim potrebam.